ЗСУ можуть звільнити Сєвєродонецьк , але стратегічно Лисичанськ важливіший – Гайдай

Фото: Луганська ОВА

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай вважає, що українські військові мають змогу повністю звільнити Сєвєродонецьк, але стратегічно він не такий важливий, як Лисичанськ.

Про це він заявив в інтерв’ю Суспільному.

 «Тут військове командування має приймати рішення, тому що вибити росіян із Сєвєродонецька – можливо. Це завдання нам під силу. Єдине – а який буде наступний крок? Вони відійдуть і з важкої артилерії з авіацією знищать все.

У стратегічному плані місто Сєвєродонецьк не має величезного значення. У цьому плані має значення Лисичанськ, який розташований вище та вигідніше, себто панівні висоти.

Але в політичному плані Сєвєродонецьк – це обласний центр. Його відбиття підніме наш моральний дух, достатньо потужно, а росіян – деморалізує після того, як вони заявляли, що повністю його контролюють».

За словами Гайдая, російський генерал Олександр Дворніков, який нібито керує військами РФ в Україні, «отримав вказівку або захопити Сєвєродонецьк, або перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут до 10 червня».

Голова ОВА зазначив, що останніми днями ЗСУ вдалося «посунути росіян в Сєвєродонецьку», і місто тепер поділене приблизно навпіл, але й кількість обстрілів зросла.

«Вони (росіяни – ред.) знищують всю територію, яка контролюється українцями. Повністю», – констатував Гайдай.

Водночас він не підтвердив інформацію про вивезення росіянами мешканців Сєвєродонецька на окуповану територію, про що в суботу заявляв керівник ВЦА Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

«Немає поки що інформації, що когось вивозили, тому що зараз йде активна фаза бойових дій, неможливо з кимось поспілкуватись і отримати інформацію», – сказав Гайдай.

Він повідомив також, що в ніч на неділю окупанти повністю зруйнували гуманітарний центр у Лисичанську, туди було більше 30 «прильотів».

Нагадаємо, у неділю Гайдай повідомив, що Збройні сили контролюють рівно половину Сєвєродонецька.

У суботу керівник ВЦА Сєвєродонецька Олександр Стрюк заявив, що українські військові вживають заходів для повернення Сєвєродонецька під повний контроль України і впевнені, що «все вдасться».

оренда квартири Львів

Новини