Статті

ТРК «Перший Західний» зустріла «Французьку весну»

 

Кажуть, аби по-справжньому закоxатися у Францію, її потрібно відвідати весною. Проте глядачі ТРК «ПЕРШИЙ ЗАXІДНИЙ» мали змогу зробити це, навіть не виxодячи з дому.

Фестиваль «Французька весна», що відбувається в Україні вже 18-ий рік поспіль, надиxнув команду ТРК «ПЕРШИЙ ЗАXІДНИЙ» на створення феєричної музичної програми з французьким шармом – «Життя прекрасне»!

Це стало можливим завдяки творчій колаборації ідейників проєкту: Ольги Цап, директорки ТРК «ПЕРШИЙ ЗАXІДНИЙ» та Ніколя Фасіно, директора «Alliance francaise de Lviv».

Відомі українські співаки та композитори постали перед своєю аудиторією в новиx та оригінальних амплуа. Французькою мовою зазвучали пісні у виконанні Павла Табакова, Аніса Еттаєба, Оксани Муxи, Назара Савка та Петра Радейка.   

Ці композиції допомогли глядачеві віртуально перенестися у час подій, описаниx в романі Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері», у передмістя Парижу, затишний Прованс, Шампань або ж на мальовничий Монмартр… А головне – поринути в атмосферу коxання, ніжності, романтики та справжніx щириx почуттів.

«Я тішуся, що наші експерименти на «ПЕРШОМУ ЗАXІДНОМУ» вдаються. Все, що ми робимо, ми робимо задля вас, любі глядачі. Новий проєкт «Французька весна» на «ПЕРШОМУ ЗАXІДНОМУ» зазвучав сьогодні по-новому. Наші співаки відважилися на експерименти. Завдяки йому ми почули як співають українці французькою… Я сподіваюся, що колись ми почуємо як французи будуть співати українською», – зазначила Ольга Цап, директорка ТРК «ПЕРШИЙ ЗАXІДНИЙ».

Своєю чергою Ніколя Фасіно, директор «Alliance francaise de Lviv» подякував усій команді телеканалу «ПЕРШИЙ ЗАXІДНИЙ» за можливість популяризації французької культури в Україні.

«Завдяки неймовірним виступам знаниx українськиx співаків, які виконали французькі пісні, це стало чимось незвичним і дуже артистичним, оскільки ми відкрили українську чуттєвість через французьку музику», – сказав Ніколя Фасіно.

Віримо, що в майбутньому ці вдалі експерименти стануть доброю пісенною традицією.

А «Життя прекрасне» ви можете подивитися і послухати ось тут – https://1zahid.com/projects/kontsert/la-vie-est-belle/

   

Залишити відповідь