Ми плануємо привезти 15 іноземних гостей – організатори «BookForum»

Фото: volynnews

Цьогорічний форум видавців «BookForum» у Львові таки відбудеться. Але через повномасштабну війну довелося змінити дату проведення. Відтак, замість традиційного вересня фестиваль стартує з 6 жовтня.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла програмна директорка Львівського міжнародного BookForum Софія Челяк.

За її словами, головними темами цьогорічного Форуму видавців будуть: жінки та війна, гроші та культура, пропаганда, воєнні злочини та пам’ять.

Організатори довго сумнівались чи доцільно проводити Форум під час війни, але їх надихнув журналіст і письменник Пітер Померанцев, який і став співорганізатором дійства. Він модеруватиме тему пропаганди.

«Найголовніше цього року, що більшість авторів, які стануть його учасниками, будуть в Україні. Тобто, ми привозимо 15 іноземних гостей. Також буде 20 українських авторів. І ще шестеро підключаться онлайн. Для того, щоб іноземні і українські автори мали змогу поспілкуватись, ми не будемо називати локацію, з міркувань безпеки. Але те, що ці люди будуть в Україні, зустрінуться з українцями, поговорять з ними – це суперважливо. І сподіваємося, що вони продовжать писати про Україну і стануть нашими амбасадорами»,  – говорить Софія Челяк.

Сам формат Форуму цього року зміниться тому, що Ярмарку не буде, оскільки проводити його в умовах воєнного часу є складно. Укриття, яке б могло його вмістити у Львові, немає. Тому вирішили переформатувати Форум під подієвий майданчик. Але також оффлайн події зможуть відвідати лише сто запрошених гостей. Але можна буде переглядати онлайн-трансляції.

Цього року  партнером «BookForum» виступив один з найбільших світових літературних фестивалів Hay Festival  (Велика Британія), який буде транслювати події з українського фестивалю. При цьому трансляція відбуватиметься англійською та іспанською мовами.

оренда квартири Львів

Новини