РФ досі офіційно не відповіла ООН і МКЧХ щодо поїздки в Оленівку – омбудсмен

Фото: Liga.net

Росія до цього моменту офіційно не відповіла ООН і Міжнародному комітету Червоного хреста щодо організації поїздки до колонії в Оленівці, де загинули українські полонені.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини в ефірі національного телемарафону Дмитро Лубінець, пише Українська правда.

«Жодної притаманної відповіді (від ООН і МКЧХ – ред.) на даний час ми не отримали. У нас продовжується офіційне спілкування і неофіційне.

В неофіційному спілкування Міжнародний комітет Червоного хреста сформував команду, яка може в будь-який час вирушити для того, щоб потрапити до цієї виправної колонії в Оленівці… але як тільки російська сторона надасть доступ до Оленівки».

Лубінець також розповів, що в ООН не бачили жодної офіційної відповіді з боку Росії.

«Та інформація, яку розмістило Міноборони РФ, де нібито вони запросили МКЧХ і ООН до розслідування, насправді не відповідає дійсності, бо по факту ніхто не створив умов, щоб хтось міг поїхати (в Оленівку – ред.)».

Нагадаємо, 29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих.

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК «Вагнера»за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.

ЗСУ, Міноборони, СБУ та омбудсмен України вимагають, аби ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров’я українських бійців, направили своїх представників до колонії.

Омбудсмен Дмитро Лубінець попросив МКЧХ організувати відвіданняним зруйнованої росіянами колонії в окупованій Оленівці для огляду тіл загиблих українських полонених та спілкування з пораненими.

Міноборони РФ заявило, що запросило експертів ООН і МКЧХ в колонію на місце загибелі українських військовополонених в Оленівці.

оренда квартири Львів

Новини