РФ посилила вогневий вплив на Луганщині – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Росія посилила вогневий вплив, але оперативні успіхи на фронті в неї відсутні, людям на окупованих територіях житло ніхто не відновлює.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, за останню ніч ворог завдав 23 артилерійських обстрілів, зокрема, застосовував реактивні системи залпового вогню. Здійснив три танкових наступи, завдав чотирьох ракетних ударів. Втім, каже Сергій Гайдай, обмежені тактичні досягнення, якщо такі і трапляються, росіяни не в змозі перетворити в оперативні успіхи – місяцями завмирають на зайнятих позиціях, а подекуди відходять на попередні.

Атаки росіян відбиті від шістьох населених пунктів, розташованих на межі Луганщини і Донеччини.

В районах ще шістьох міст і сіл працювала авіація окупанта.

Голова Луганської ОВА також розповів, що в окупованих містах регіону не ведеться ніякої підготовки до опалювального сезону.

Ніхто не перевіряє вцілілі і не відновлює зруйновані теплотраси. Не відремонтовані котельні. Окупаційна влада не готова навіть провести опресування системи опалення, не кажучи вже про повноцінну роботу циклу.

Більш того, людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. Бо в тисячах квартир вікна і стіни залишаються розбитими й досі.

оренда квартири Львів

Новини