Росіяни нервують: стріляють більш хаотично, – військовий Віктор Біщук


В той час, як південь України і Крим охопила «бавовна» – на Донецькому напрямку триває війна. За останні кілька тижнів інтенсивність ворожих обстрілів там навіть зросла.

Про це в ефірі розповів журналіст та ведучий «Першого Західного», а зараз військовослужбовець підрозділу тероборони Віктор Біщук.

«Зростає також хаотичність обстрілів. Тобто, якщо раніше росіяни намагались бити по цілях, враховуючи ще  вкрай низьку точність їхньої ще радянської зброї, то зараз вони просто накривають «кущовим методом» цілі площі, в надії зачепити наші позиції або техніку. Ворог став більш нервовішим, тому меншої інтенсивності обстріли, на жаль, не мають», – говорить  Віктор Біщук.

Попри це, він помічає, що після новин про черговий спалений склад боєприпасів біля Авдіївки, чи Донецька, інтенсивність обстрілів на день-два дні спадає, але потім відновлюється знову.    

Військовослужбовець також відзначає, що на його відтинку лінії зіткнення бракує високоточної далекобійної зброї, яка могла би знищувати логістику ворога не на 40 км, а на 100-300 км.

«Зрозуміло, що коли ми воюємо з противником, який переважає нас в десятки разів в живій силі, артилерії, техніці, ми не можемо тягатись з ними в лобовому зіткненні. Я спостерігаю, що українське військове керівництво ставиться до війни надзвичайно розумно і раціонально, обрізаючи спочатку логістичні шляхи ворога», – вважає Віктор Біщук.

Але для того, щоб це переросло у якісні зміни, які б відчули військовослужбовці – потрібно більше зброї: HIMARS, боєприпасів до них, бойової авіації.

Віктор Біщук також подякував ТРК «Перший Західний» та всім, хто долучився до закупівлі дрона  Dji Mavic 3, оскільки він дуже допомагає бійцям його підрозділу.

«Це, фактично, наші очі на передовій. Ми можемо бачити і вражати противника, ми можемо вираховувати шляхи його пересування, шляхи концентрації, місця розміщення техніки і складів. І пізніше ми наводимо туди нашу артилерію. Цей безпілотник Dji Mavic 3, який ви передали нашій бригаді, уже теж успішно працює. Я це називаю прямою інвестицією у зменшення кількості ворога», – додає Віктор Біщук.

оренда квартири Львів

Новини