Розвідка Британії: український опір на «Азовсталі» зриває плани РФ на 9 травня

Скрін з відео: полк Азов

Триваючий опір захисників «Азовсталі» призводить до збільшення втрат серед росіян і зриває їх плани на півдні Донбасу.

Про це йдеться у щоденному розвідувальному огляді Міноборони Британії, повідомляє «Європейська правда».

Зазначається, що російські війська в Маріуполі вже другий день продовжують наземний штурм металургійного заводу «Азовсталь», незважаючи на заяви Росії, що вони прагнутимуть лише заблокувати його.

«Поновлення зусиль Росії убезпечити «Азовсталь» і завершити захоплення Маріуполя, ймовірно, пов’язане з майбутніми відзначеннями Дня Перемоги 9 травня та бажанням Путіна домогтися символічного успіху в Україні» – йдеться в огляді.

«Ці зусилля коштували Росії персоналу, обладнання та боєприпасів. Поки український опір триває в «Азовсталі», російські втрати продовжуватимуть накопичуватися та зривати їхні оперативні плани на півдні Донбасу» – заявляє британська розвідка.

Разом з тим, за оцінкою Пентагону, більшість російських сил відійшли від Маріуполя та рушили на північ від міста.

«Наше знання диспозиції російських сил, знаєте, не ідеальне… Загалом ми оцінили б, що більшість російських сил, сухопутних військ, які були направлені в Маріуполь, відійшли і рушили на північ від Маріуполя… Невелика кількість, приблизно еквівалентна парі батальйонних тактичних груп, наразі досі перебуває в Маріуполі та на його околицях», – заявив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі.

Зазначається, що в основному росіяни завдають авіаударів по Маріуполю та його околицях і зокрема по «Азовсталі», де перебувають українські захисники та цивільні.

Нагадаємо, Маріуполь заблокований російською армією з 1 березня. Захисники України зібралися на заводі «Азовсталь»: полк «Азов», частина морських піхотинців, прикордонників та нацгвардійців. Там же, у підземеллях заводу, ховаються від бомб та обстрілів армії РФ цивільні люди.

Станом на 5 травня окупанти третю добу продовжують штурм «Азовсталі».

оренда квартири Львів

Новини