Новини

Садовий продає бруківку за кордон – активісти

Сьогодні активісти, які переконані, що міський голова Львова Андрій Садовий продає австрійську бруківку закордон, пікетували мерію. Додають, такими діями щороку знищує історичне тло міста. Отож , мітингувальники вимагали, аби можновладці припинили дорожній безлад.

Пікетувальники розповідають, що старовинна австрійська бруківка вже зникла з понад 30 вулиць, особливо в історичному центрі міста. Замість неї, мовляв, дороги вкривають грубим камінням, між яким величезні прогалини. Нашу ж бруківку порівнюють з європейською, де кожен камінець на вагу золота.

 

Громадський діяч Ярослав Свелеба розповідає, що поблизу Ратуші колись стояла базальтова дрібна бруківка. Вона стояла перед ратушею. “Де вона зараз ділася? Що це за каменюки? Такі каменюки стелилися на околицях, наприклад на підголосках були свинарники і туди вела дорога з такої грубо обтесаної бруківки”, – каже активіст.

Натомість чиновники переконують – бруківку ніхто не продає. Ба навіть більше –у міській раді рахують кожен камінець. А невикористану бруківку та мозаїку зберігають в окремих пунктах.

Директор Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк повідомила, що на сьогоднішній день є на зберіганні 1400 метрів квадратних мозаїки і 2100 метрів квадратних бруківки.

Залишити відповідь