Шольц заявив, що Німеччини могла б опікуватися українською ППО та артилерією

Фото: Delfi

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив ідею про те, що Німеччина могла би допомагати Україні розбудовувати артилерію та сили протиповітряної оборони, у координації з іншими західними союзниками.

Як повідомляють Spiegel і Tagesspiegel, про це він сказав під час публічного виступу у Празі, пише Українська правда.

Шольц зазначив, що щойно домовилися про новий пакет військової допомоги для України на 600 млн євро (ймовірно, йдеться про військову допомогу ЄС, оскільки у Чехії саме проходить зустріч міністрів оборони), та наголосив, що підтримка України має бути постійною і стабільною.

«Наприклад, Німеччина могла би пріоритетно опікуватися підтримкою розбудови протиповітряної оборони та артилерії ЗСУ… Ми маємо швидко домовитися про таку систему скоординованої підтримки, і щоб вона була… надійною, і, головне, тривала стільки, скільки необхідно», – зазначив федеральний канцлер.

Він сказав, що разом з Нідерландами ФРН вже ініціювала розподіл такої роботи між усіма партнерами України.

Шольц висловився також за створення спільної з європейськими сусідами системи протиповітряної оборони, зазначивши, що це зіграє на спільну безпеку і буде дешевше та ефективніше, ніж якщо кожна країна буде посилювати цей напрямок окремо для себе.

оренда квартири Львів

Новини