Новини

Військові пенсії таки збільшать

Пенсії для військових зростуть. Належні довідки до кінця квітня до Пенсійного фонду мають подати 12 силових відомств.

Нагадаємо, від початку року військові пенсіонери по всій Україні неодноразово влаштовували пікети. Вимагали в уряду підвищити пенсії. Адже розмір виплат захисникам України залишався незмінним ще з 2008 року.

З-поміж 30 тисяч військових пенсіонерів, які є на Львівщині, довідки до Пенсійного фонду подали стосовно 22 тисяч осіб. Частину з них вже опрацювали. Відтак, третина військових у відставці в березні вже відчули фінансові зміни. Перераховані виплати отримали за перші 2 місяці 2018 року. Однак, у Пенсійному фонді пояснюють: підвищені пенсії виплачуватимуть у повному обсязі не одразу і не всім. Зокрема, частинами, щороку більшими, пенсію отримуватимуть військові всіх відомств, окрім МВС.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська пояснила, що у поточному році буде виплачуватись підвищення у розмірі 50%, у 2019 – підвищення у розмірі 75 % і починаючи з 2020 року – підвищення у розмірі 100%.

Пенсіонери ж МВС з березня 2018 року одразу отримуватимуть виплати у повному обсязі. Все тому, що збільшення їхніх пенсій держава передбачила ще у 2016-му році. Однак перерахувала лише зараз. Все те, що не доплатили за 2016-2017 роки, поступово виплачуватимуть з січня 2019 року.

Залишити відповідь