Ворог готує провокацію з захопленим українським катером – ОК «Південь»

Фото: depositphotos.com

Ворог може вдатися до провокаційних обстрілів іноземних цивільних суден з малого броньованого артилерійського катера ВМС Збройних Сил України, який ним був захоплений на початку війни.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Сили оборони півдня України продовжують ведення бойових дій, в умовах системних артилерійських й повітряних атак ворога по наших позиціях та мирних населених пунктах. Самі ж окупанти продовжують облаштовувати й укріплювати позиції та відступні рубіжі.

Вздовж лінії зіткнення на Миколаївщині та Херсонщині ворог здійснив 3 нальоти гелікоптерами Мі-8 по 2-3 одиниці в групі. Один напад гелікоптерної трійки шляхом обстрілу нашими підрозділами зірвано: противник ухиляючись від влучань, утік на вихідні позиції.

За результатами обстрілів ворога, в тому числі і «Гіацинтом-Б», в населених пунктах вздовж лінії зіткнення виявлено влучання снаряду, який не вибухнув, в житловий будинок і одну поранену цивільну. Небезпечний снаряд, знешкоджено співробітниками ДСНС, потерпілому надано допомогу.

За добу живу силу ворога зменшено на 20 рашистів, 2 самохідні артустановки і 1 зенітну, а також автомобільну техніку.

Ворог продовжує повітряну розвідку з метою виявлення наших позицій і способів протидії вздовж узбережжя Одещини і Миколаївщини.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі майже без змін, продовжує блокувати судноплавство і роботу портів. Загрози ракетних ударів та висадки десантів не втрачають своєї актуальності.

Поблизу острова Зміїний виявлено один з малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення. Цілком імовірно, що ворог намагатиметься використати такий катер, ще й під українським прапором, в своїх провокаціях із обстрілом іноземних цивільних суден, а може й прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону.»

оренда квартири Львів

Новини