Зараз питання №1 – врятувати усіх живих – Андрій Годик

Скрін з відео: Перший Західний

У Львові, в будинку, зруйнованому російською ракетою, тривають пошукові та аварійно-рятувальні роботи. За попередніми даними, 4 людини загинули, 7 мешканців врятовано, 34 постраждалих звернулися за медичною допомогою, 64 осіб евакуювали.

Про це розповів у спецвипуску на ТРК «Перший Західний» перший заступник голови Львіської ОВА Андрій Годик.

За словами Андрія Годика, усім постраждалим було запропоновано локації для відселення. Це – модульне містечко у Стрийському парку, готелі та комунальні заклади в межах міста Львова. Станом на 11:00 год, цими пропозиціями скористалися 24 особи.

Відеоверсія прямого включення щодо наслідків ракетної атаки по Львову – тут.

«Питання №1 – врятувати життя. Внаслідок удару відбулося руйнування міжповерхових перекриттів. Фактично з 4-го до 2-го поверху зруйновано несучі конструкції. Як наслідок, сама аварійність будівлі створює небезпеку як для людей, котрі, можливо, перебувають під завалами, так і для тих, хто проводить аварійно-пошукові роботи. Перші поверхи і підвальні приміщення ще в процесі вивчення, розчищення, з надією на те, що всіх живих обов’язково врятуємо.

Мінімум 25 квартир однозначно, в жодному випадку не зможуть бути відновлені, оскільки їх фізично немає. Інші потребуватимуть капіталовкладень і тривалого періоду для відновлення», – розповів Андрій Годик.  

Загалом, внаслідок влучання ракети пошкоджено більше 50 будинків, гуртожитки, 2 вищі навчальні заклади, Будинок дитини, офісний центр.

оренда квартири Львів

Новини