Новини

Працівникам Львівського протезного заводу суттєво затримують зарплату

Працівники Львівського протезного заводу від початку літа працюють лише три дні на тиждень та змушені нарікати:  підприємство, де раніше майстрували інвалідні візки, протези та ортопедичне взуття ледь не на увесь пострадянський простір, сьогодні функціонує навіть не у півсили. Необхідні договори із Фондом соціального захисту інвалідів на виробництво товарів на 2017-тий похапцем підписують лише у грудні. Як наслідок, протягом року пенсіонери та АТОвці не могли вчасно отримати необхідні засоби пересування та протезування. А працівники підприємства із серпня і до початку зими не бачили зароблених грошей.

 

Від літа завод перевели на триденний робочий тиждень. І найбільше це відчутно по зарплаті – середня тут навіть не дотягує до 3 тисяч гривень. Від серпня до грудня майже три сотні людей працювали безоплатно.

Не краща ситуація і у філіях львівського підприємства. У Рівному, Мукачевому, Івано-Франківську та Луцьку одне за одним працівники пишуть заяви на звільнення. Через затримку виплат навіть відкрили кримінальне провадження.

На протезному заводі пояснюють: засоби пересування та протези неповносправні мали б отримувати безкоштовно. Втім, вартість кожного виробу підприємству має відшкодовувати держава, а саме Фонд соціального захисту інвалідів. Відтак через те, що не укладені усі договори на компенсацію, пацієнти не можуть отримати необхідний товар. А тим часом на складах підприємства сотні інвалідних візків та велосипедів просто припадають пилом. Вартість цього краму – мільйони гривень.

Фонд соціального захисту інвалідів тільки нещодавно уклав 7 контрактів і на рахунок протезного заводу надійшло понад 37 мільйонів гривень. Але робітники досі чекають виплат за листопад.

Залишити відповідь