Новини

Депутати обласної ради ухвалили бюджет Львівщини

На 2018-й рік у скарбницю області поклали 17, 5 млрд гривень. У порівнянні з минулим роком сума зросла на понад 18%. На ремонт автошляхів Львівщини держава надала понад півмільярда гривень. 110 млн. грн, які нераціонально використовували комунальні заклади, витратять на нове медобладнання чи енергоощадні заходи у садках та школах. Є й новації – з державної, а не обласної, скарбниці відтепер фінансуватимуть надання первинної медичної допомоги, компенсуватимуть пільги на житлово-комунальні послуги.

 

В обласному ж бюджеті додатково з’явиться 24 млн гривень із зарахування рентної плати за користування місцевими надрами. Однак, за словами голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, не вдалося відстояти питання належного надходження екологічного податку. Митний експеримент, за кошти якого на Львівщині не перший рік успішно ремонтують автошляхи, – продовжили. А завдяки новій дорожній субвенції, вдасться здійснити ремонт трас на додаткових 580 млн гривень. Кошти на поліпшення інфраструктури Львівщини у планах залучати із за кордону.

На реалізацію тридцяти обласних програм цьогоріч передбачили мільярд 380 млн гривень.

Окрім цього на сесії депутати вперше ухвалили стратегію поводження з відходами до 2030-го року.

Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук зазначив, що такими заходами стратегії є облаштування 7 полігонів, які будуть базовими у Львівській області. Крім того будівництво 4 комплексів з утилізації твердих побутових відходів, повністю ліквідація 154 несанкціонованих сміттєзвалищ, які на сьогодні є на Львівщині і рекультивація 14 сміттєзвалищ, які є офіційні.

Поки невідомо, за чиї гроші – бюджетні чи інвестора – реалізовуватимуть задум. Єдине, 48 млн гривень зекономлені на вивозі сміття зі Львова, уже передали тим громадам, які приймають тутешнє сміття.

Залишити відповідь