Ворог вів безуспішні наступальні дії на Запорізькому напрямку, ЗСУ завдали 14 ударів – Генштаб

Фото: ЗСУ

Ворог не відмовляється від намірів захопити Донецьку область. Основні зусилля зосереджує на наступі на Бахмутському напрямку. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському та намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямках. На Запорізькому – проводив безуспішні наступальні дії поблизу Оріхова та Гуляйполя. На Куп’янському, Новопавлівському та Херсонському напрямках ворог обороняється.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження ворога та 3 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також уражено 1 пункт управління та 1 станцію радіоелектронної боротьби.

Окрім того, наші захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний розвідувальний БпЛА «Мерлін-ВР».

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ.

Триває триста двадцять дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом доби противник завдав 22 авіаційних удари та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. На території республіки білорусь тривають спільні навчання повітряно-космічних сил російської федерації та військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони республіки білорусь. Відпрацьовуються практичні завдання із взаємодії повітряної та сухопутної компонент в наступальних операціях.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Рівне і Новодмитрівка Сумської області та Бударки, Землянки, Гатище, Вовчанськ, Тернова, Чугунівка, Новомлинськ і Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському – під вогневе ураження потрапили Дружелюбівка на Харківщині та Новоєгорівка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському – під вогневий вплив потрапили райони 13 населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Білогорівка, Веселе, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Дружба Донецької області.

На Авдіївському – обстріляно Авдіївку, Водяне, Невельське, Георгіївку, Мар’їнку і Новомихайлівку на Донеччині.

На Новопавлівському – під вогонь ворога потрапили Велика Новосілка, Золота Нива та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому – від артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Времівка і Новопіль на Доннечині та Оріхів, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Степове, Кам’янське і Плавні Запорізької області.

На Херсонському – обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії, зокрема, зазнали райони населених пунктів Антонівка, Берегове, Веселе, Федорівка, Львове та Херсон. Вкотре постраждали мирні жителі.

Російські окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях. Так, в Горностаївці, Каїрах, Братолюбівцях та Нижнях Сірогозах Херсонської області, окупанти, пересуваючись групами по 10-15 осіб, обшукують пусті помешкання місцевих жителів та виносять всю побутову техніку і меблі.

оренда квартири Львів

Новини