«Це не дружній візит». Канцлер Австрії розповів про зустріч з Путіним. Оновлено

Візит Карла Негаммера в Україну. Фото: Liga.net

У Москві пройшли переговори президента РФ Владіміра Путіна і канцлера Австрії Карла Негаммера.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє австрійське видання Kronen Zeitung.

Видання повідомляє, що зустріч проходила без помічників і перекладачів, зазначаючи, що Путін добре володіє німецькою мовою.

Путін і Негаммер проводили переговори тет-а-тет в кімнаті заміського будинку, що належить Кремлю.

Зустріч не передбачала контактів зі ЗМІ.

За даними російських ЗМІ, розмова тривала півтори години.

Оновлено. Канцлер Австрії Карл Негаммер після переговорів з президентом РФ Владіміром Путіним в його резиденції заявив, що розмова була «прямою, відкритою і жорсткою».

 «Це не дружній візит. Я щойно приїхав з України і на власні очі побачив незмірні страждання, завдані російською загарбницькою війною», – сказав Негаммер після зустрічі з Путіним, яка тривала 75 хвилин.

Як зазначається, під час цієї зустрічі, на відміну від візиту у Київ, не було ні спільних фото, ні заяв для преси.

За словами Негаммера, поїздка до Москви та переговори з Путіним були для нього «обов’язком». «Обов’язок, що випливає з відповідальності домогтися припинення бойових дій або принаймні гуманітарного прогресу для постраждалого мирного населення в Україні. Для мене немає альтернативи шукати прямі переговори з Росією, незважаючи на всі відмінності», – сказав він.

За його словами, розмова була «дуже прямою, відкритою і жорсткою». Під час зустрічі канцлер дуже чітко заявив «про серйозні воєнні злочини в Бучі та інших місцях і наголосив, що кожен винний у них має бути притягнутий до відповідальності». Він також сказав Путіну, що санкції проти Росії залишаться в силі і будуть посилюватися, доки в Україні гинуть люди.

Негаммер також закликав до негайного припинення бойових дій, надання гуманітарних коридорів для евакуації поранених і вразливих груп, наприклад, з Маріуполя та інших обложених міст, а також доступу для МКЧХ та інших гуманітарних організацій.

«Але моє найважливіше повідомлення Путіну полягало в тому, що ця війна має нарешті закінчитися, тому що у війні є лише переможені з обох сторін», – заявив він.

оренда квартири Львів

Новини