Данія  хоче подарувати Львову 20 км велосипедних доріжок

Фото: vgorode

У Данії стартував проект «Bike for Ukraine». Його мета: зібрати 2 тисячі двоколісних і 2 мільйони данських крон на облаштування 20 км велосипедних доріжок.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів автор ініціативи Мікаель Колвіл-Андерсен.

Він вважає, що велосипед як засіб пересування, особливо актуальний в умовах війни. Тому він і розпочав ініціативу, щоб подарувати велосипеди людям, які цього особливо потребують. Першочергово така ідея у данця виникла після відвідин Бучі, де він поспілкувався з місцевими жителями. Вони розповіли йому, що їм дуже потрібні велосипеди, наприклад, щоб, з’їздити до Києва чи перевезти маленьких дітей.

«Ми звернулись до мешканців Данії і Копенгагену, зокрема, з проханням віддати старі велосипеди, які їм вже не потрібні, і підписати їх. Далі ми ці велосипеди відправимо в Україну. Тобто, акція дозволяє не просто дати гроші, які невідомо куди можуть піти, а конкретно якійсь умовній Нелі передати велосипед умовній Ользі в Україні», – говорить Мікаель Колвіл-Андерсен. За його словами, частину велосипедів планують передати Львову, а решту – в Бучу та інші міста на Сході.

Крім того, в Данії збирають 2 млн данських крон. Частина з них піде на доставку велосипедів до України, а  частина – на побудову велодоріжок у Львові.

«Львів є тим містом, який дивиться на Захід і демонструє певні кроки в сторону розвитку велосипедної інфраструктури. І Львів може стати прикладом для інших українських міст: показати, що може існувати місто, дружнє до велосипедів», – говорить данець.

оренда квартири Львів

Новини