Джанкой є ключовим вузлом для операцій РФ на півдні України – розвідка Британії

Фото: Радіо Свобода

Після учорашніх вибухів в окупованому Криму командування РФ, швидше за все, стурбоване очевидним погіршенням безпеки на півострові.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, пише «Європейська правда».

«Причина цих інцидентів і масштаб збитку ще не зрозумілі, але російське командування, швидше за все, буде все більше стурбоване очевидним погіршенням безпеки в Криму, який функціонує як тиловий район для окупації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 16 серпня біля Джанкоя на півночі Криму вибухнув склад боєприпасів, де також, ймовірно, були пошкоджені сусідня залізниця та електропідстанція.

Пізніше повідомлялося, що з району Гвардійського з авіабази в центрі Криму піднімається дим.

«Джанкой і Гвардійське є домом для двох найважливіших російських військових аеродромів у Криму. Джанкой також є ключовим автомобільним і залізничним вузлом, який відіграє важливу роль у забезпеченні російських операцій на півдні України», – зазначається у звіті.

За даними росЗМІ, розриви боєприпасів на російському складі військового призначення під Джанкоєм на півночі окупованого Криму припинилися.

Раніше розвідка повідомляла, що кораблі Чорноморського флоту Росії продовжують займати вкрай оборонну позицію, патрулювання зазвичай обмежується акваторією в межах видимості кримського узбережжя.

оренда квартири Львів

Новини