Комісія затвердила результати конкурсу на голову САП, ним стане – Олександр Клименко

Фото: Укрінформ

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затвердила результати конкурсу. Найбільше балів набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко: саме він і має стати новим очільником САП.

Про це йшлося у трансляції із засідання комісії, повідомляє Громадське.

Ще 21 грудня 2021-го конкурсна комісія оголосила, що детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк – 229 балів.

Однак конкурсна комісія тричі не могла затвердити результати конкурсу та офіційно оголосити переможця – результати затвердили лише 19 липня 2022-го. У підсумку Клименко має стати головою САП, а Синюк – заступником керівника.

Також комісія звернулась до Офісу генпрокурора з проханням надати підтвердження, що переможці конкурсу не мають проблем із корупцією та люстрацією. Упродовж трьох днів після отримання підтвердження комісія подасть на розгляд генпрокурора результати конкурсу.

Зазначимо, що в грудні 2021-го результати не вдалося затвердити, зокрема через те, що голова комісії Катерина Коваль вимагала проведення повторної спецперевірки кандидатів.

Водночас у межах конкурсу всі кандидати вже пройшли перевірку, а повторну перевірку експерти називали незаконною.

оренда квартири Львів

Новини