Кремінну залишило керівництво окупантів, – речник Східного угруповання ЗСУ

Фото: novynarnia

Просування до Кремінної гальмує погода і брак озброєння. Зокрема, грунт там зараз непридатний для пересування важкої техніки, як нашої, так і ворога. Але Збройні сили України повільно, але впевнено просуваються у цьому напрямку.  

Про це в ефірі «Першого Західного» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«На Луганському напрямку після Харківської і Лиманської операції – ініціатива за Збройними силами України. Просто ЗСУ діють з огляду на погодні умови, наявність засобів ураження, а також на те, як укріпився ворог на рубежах і як він забезпечений силами і зброєю. Найголовніше, що там триває постійне ураження противника, щоночі виходять нічні мисливці: високоточні системи озброєння, типу HIMARS, MLRS. Проводиться розвідка цілей, щодоби там відбувається знищення інфраструктури, логістики ворога», – говорить речник.

Він каже, що розуміє, що українцям  хочеться нових  перемог, але краще «поспішати повільно», щоб зберегти техніку і військових.

В той же час ворог, за його словами, готується до втечі з Кремінної.

«В них відбулась така собі ротація: найголовніші керівники були переміщені.  Ще кілька днів тому. Це природній процес, коли ворог хвилюється за збереження своїх штабів, які можуть бути зненацька захоплені. Там не така велика відстань між нами і ворогом. Все залежить від того, як буде складатись оперативна обстановка. Після Харківської і Лиманської операції у них вже менше зухвалості. Вони розуміють, що все може розвиватись дуже блискавично», – зазначив Сергій Череватий.

За його словами, ворог на цьому напрямку має великі втрати: до 700 осіб за минулі кілька днів.

оренда квартири Львів

Новини