Львівська опера до Дня незалежності виступить на фестивалях в Італії та Польщі

Фото: Мінкультури

До Дня Незалежності України Львівська національна опера виступить на престижних європейських фестивалях в Італії та Польщі.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

Зокрема, Львівська опера єдина з-поміж усіх оперних театрів України візьме участь в одному із наймасштабніших музичних фестивалів Європи, присвяченому творчості італійського композитора Джакомо Пуччіні. Напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, солісти, хор та оркестр театру виступатимуть в Італії.

А у День Незалежності України інший склад солістів, хору та симфонічного оркестру Львівської опери, у співпраці з Галицьким академічним камерним хором, візьмуть участь у ювілейному 60-му Міжнародному фестивалі імені С. Монюшка. Фестиваль проводиться у місті Кудова-Здруй (Польща).

Наступного дня, 25 серпня, львів’яни дадуть урочистий концерт з нагоди 31-річчя Незалежності України у Вроцлавському оперному театрі. У тому ж складі артисти театру представлять концерт «Найгарніші голоси Львівської опери – класика української польської та італійської опер». Організаторами події є, зокрема, Генеральне Консульство України у Вроцлаві та Вроцлавське Коло Об’єднання Українців у Польщі.

Львівська публіка також матиме нагоду почути програму української та світової оперної класики, яка буде представлена у Польщі.

На сцені Львівської національної опери ця концертна програма під назвою «Опера-Гала» відбудеться 27 серпня.

оренда квартири Львів

Новини