Макрон після розмови з Зеленським анонсував передачу Україні рятувального обладнання

Фото ілюстративне: ОП

Франція передасть Україні 24 пожежні машини та «швидкі», а також 50 тонн рятувального обладнання, що буде другою такою партією допомоги за місяць.

Як повідомляє «Європейська правда», про це розповів президент Франції Еммануель Макрон після розмови з президентом України Володимир Зеленський.

«Для підтримки України наші пожежники та рятувальники завтра відправляють 24 пожежні машини та «швидкі», а також 50 тонн рятувального обладнання. Це другий такий конвой за місяць», – повідомив Еммануель Макрон, додавши подяку французьким волонтерам, завдяки яким це стало можливим.

Президент Франції зазначив, що для України закінчився 50-й день війни, та що запевнив Зеленського у солідарності Франції і готовності допомагати завершити війну.

«В Україні були скоєні жахливі злочини. Наші жандарми та експерти на місці допомагають українським і міжнародним криміналістам збирати докази і встановлювати відповідальних. Російське керівництво має бути притягнене до відповідальності. Без справедливості миру не буде», – наголосив Макрон.

Він також нагадав, що Франція за ці 50 днів надала Україні військової допомоги на понад 100 млн євро. «Ми постачаємо додаткові потужності. Я залучений у цей процес. У Європі ми також мобілізували 1,5 млрд євро для того, щоб спорядити українську армію, і ми продовжимо», – заявив президент Франції.

«Провів перемовини з президентом Еммануелем Макроном. Обговорили розслідування російських злочинів, опір українського народу загарбнику. Цінуємо вагому підтримку Франції. Також обговорили переговорний процес», – розповів про розмову Володимир Зеленський.

За кілька годин перед цим відбулася розмова глав МЗС, у якій французька сторона повідомила про намір найближчим часом повернути посольство зі Львова до Києва.

13 квітня спілкувалися міністри оборони Франції та України.

оренда квартири Львів

Новини