На Львівщині знайшли 1200 квартир для переселенців. Чекаємо рішення уряду, – Андрій Годик

Фото: vn.com.ua

У Львівській обласній військовій адміністрації запропонували уряду для викупу 1200 квартир в новобудовах для внутрішньо переселених осіб. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови Львівської військової адміністрації Андрій Годик.

«Ми зробили перший крок. Знайшли те, що є. Зараз ці дані узагальнюються. З компаніями проговорили про те житло, що вже є на великій стадії готовності. Це 1200 квартир різного класу і площі. Не всі квартири можна розглядати під цілі соціального житла. Державі нелогічно викуповувати 3-4-кімнатні квартири преміум-класу», – говорить посадовець.

За його словами, цю інформацію вже передали в Кабінет Міністрів, де мають затвердити порядок і передбачити фінансовий ресурс на вказані цілі. Також в уряді мають розробити розрахункову ціну, за яку будуть викуповувати вказане житло. Але заступник голови ОВА наголосив, що гроші на житло можуть бути не тільки урядові, а й міжнародних донорів.

Наразі, за словами Андрія Годика, в ОВА чекають підзаконних нормативно-правових актів, щоб розуміти як діяти далі. Можливо навіть, у квартирах буде передбачений ремонт. Але це, за словами посадовця, буде залежати від категорії осіб, яким буде це житло передаватись і від фінансового ресурсу, який буде виділений під ці потреби.

Але оскільки це вирішить питання облаштування житлом внутрішньо переміщених лише частково, в Львівській ОВА розглядають ще інші варіанти. Наприклад, виділення понад 90 земельних ділянок для будівництва як тимчасового, так і постійного житла. Землю розглядають по всій області.

«Ще один варіант – це те, що можна швидко добудувати. Це об’єкти з великим відсотком готовності, щоб при невеликих коштах їх можна було швидко закінчити», – додає Андрій Годик.

Він також зауважив, що в межах обласного бюджету передбачено капітально ремонтувати об’єкти освітнього напрямку, які вже можуть використовуватись як тимчасове житло для переселенців, але поки не використовувались.

оренда квартири Львів

Новини