Ракети HARM та комплекси GEPARD – найефективніша зброя останніх тижнів, – Олег Жданов

Фото: cometa-zp

Не HIMARS єдиними. Ракета AGM-88 HARM і установка GEPARD є не менш ефективною зброю на  полі бою з росіянами.

Про це в ефірі «Першого Західного» зазначив військовий експерт Олег Жданов.

«Ракета HARM – дуже важлива ракета. Вона вражає не саме ППО, а радіолокаційні станції. Без останніх пускова установка ППО стає небоєздатною. Вона не знає куди стріляти і не отримує координати цілей. І також ця ракета може боротись зі станціями радіоелектронної боротьби, і радіолокаційними станціями сухопутних військ. Так що це дуже важливо», – говорить експерт.

Він наголошує,  що завдяки цій ракеті ми досягли в Херсонській області паритету в повітрі, знищивши частину російської ППО.

Ще однієї ефективною зброєю експерт називає німецькі зенітні комплекси GEPARD .

«Це суттєве прикриття наших військ на передньому краї від авіації противника. І ми вже іноді спостерігаємо, що на окремих напрямках буває так, що Росія цілу добу пропускає, не застосовуючи авіаційні удари по наших військах. Тому було б дуже гарно, якби кількість переданих нам  GEPARD досягла ту цифру, яка була заявлена. А саме 30 одиниць цього озброєння», – сказав Олег Жданов.

Важливими також є і високоточні боєприпаси Vulcano, які Україні пообіцяла Німеччина. За словами експерта, вони балансують між масовістю артилерії і якістю. Росіяни беруть масовістю: вони викладають тисячі боєприпасів, а нам буде достатньо з десяток таких боєприпасів відправити, щоб вирівняти баланс в вогневому ураженні противника.

Як підсумовує експерт, успішність українського контрнаступу загалом сильно залежить від від швидкості постачання західної зброї.   

оренда квартири Львів

Новини