«РФ може задіяти не більше 400 літаків» – експерт про стан російської авіації, ППО та війну БпЛА

Фото: ЗСУ

Словаччина може стати першою країною – членом НАТО, яка передасть Україні бойову авіацію. Країна розглядає можливість надати нам 10 зі своїх 11 МіГ–29. Як повідомив міністр оборони Ярослав Надь, країна зняла їх зі свого озброєння торік. Про перспективи України у небі, словацькі МіГ-29, ППО, війну безпілотників та російські авіаційні втрати – у програмі Головне за день на ТРК «Перший Західний»експерт з авіації, координатор з комунікації та інформаційного протиборства Інституту постінформаційного суспільства Анатолій Храпчинський.

Фото: Postinfosociety

«Буде хороший прецедент та добра допомога»

– Пане Анатолію, наскільки словацькі МіГи зможуть вплинути на нашу ситуацію у небі?

– Це буде хороший прецедент. Стосовно бойових спроможностей, то радіус бойової дії МіГ-29 близько 700 км. Тому вважаю, що це добра допомога.

– Якщо порівнювати МіГ-29 і F-16 це, як кажуть, дві великі різниці. Але поки ми чекаємо на F-16, то що з допомоги наших партнерів може бути помічним для нас?

– Якщо говорити про колишні радянські літаки, які залишилися в країнах колишнього Варшавського договору, то це МіГ-29 і Су-24. З огляду на літаки наших потенційних партнерів, якими вони можуть нам допомогти, то – італійські винищувачі Tornado та штурмовки AMX Ghibli. В перспективі можна розглядати і британський Eurofighter Typhoon. Але усе ж таки F-16, завдяки своїй багатофункціональності та доступності, потенційно кращі за перелічені.

«Усе в руках нашої дипломатії та зустрічей у форматі Рамштайн»

– Для безпеки повітряного простору України, крім ППО, за найскромнішими підрахунками самих Повітряних Сил України, потрібно щонайменше 5 бригад винищувачів. В кожній бригаді по три ескадрильї, а у ній – по 12 літаків. Разом – 180 одиниць. Враховуючи потенційні втрати, нам потрібно було б приблизно 200 літаків. Наскільки реально для нас отримати їх одним або максимум 2 – 3 пакетами?

– Поглянемо на це дещо з іншого боку, реальність отримати таку допомогу в руках нашої дипломатії та зустрічей у форматі Рамштайн. Маємо розуміти, що наші західні партнери до кінця не розуміють, як виглядатиме переможена Росія. І це є той запобіжник, який потрібно прибрати в їх головах. Щойно це зроблять – почнемо отримувати літаки так само, як – Javelin та Himars.

Скрін з відео: Перший Західний

«Перенавчання триватиме від 3 до 6 місяців»

– Наскільки довготривалою є підготовка наших пілотів для опанування F-16?

– За різними оцінками, від 3 до 6 місяців. Давайте не забувати, що наші соколи – одні з найкращих пілотів у світі. Тому для них це не буде великою проблемою.

– Як повідомляють закордонні ЗМІ, на наших з Білорусією кордонах РФ зосереджує усе більше сил як в особовому складі, так і в озброєнні, і, зокрема, авіації. Що це означає?

– Я досліджував це питання. За оцінками «Fligtglobal» на 2022 рік в Росії, загалом, було близько 1396 літаків типу Су та МіГ, які потенційно можуть бути використані. Але це – без врахування літаків, які РФ втратила в Україні – сьогодні це уже понад 300 літаків. Додайте сюди їхні не бойові втрати – літаки в росіян часто падають. Сюди потрібно додати законсервовані і несправні літаки.

Також в РФ є проблеми з ремонтом. Окрім того, ще під час війни в Сирії Шойгу постійно скаржився на нестачу льотного складу. За рік РФ випускає 30 або 60 молодих льотчиків. Як вважають американські експерти, загальну кількість літаків, які Росія може підняти у небо400 одиниць. Зараз ворог пробує залатати дірки, які у них виникли.

Пошкоджений російський літак ДРЛО А-50, аеродром в Мачулищах. Фото: LB.ua

«Втратили безпечність на території Білорусі»

– Один з літаків, які РФ, на жаль, не втратила, але його було серйозно пошкоджено в білоруських Мачулищах – це російський літак ДРЛО А-50 У. У якому він стані і чи це знизить спроможність російської авіації?

– Вони довгий час використовували білоруський повітряний простір для виявлення нашого ППО, сканування і наведення ракет. Росіяни втратили літак, який виконував ці функції і, разом з ним, втратили безпеку на території Білорусі. Повітряний простір їхньої партнерки і союзниці став для них небезпечним.

Як приклад, можна згадати Енгельс, звідки вони прибрали 7 літаків. Це демонструє, як після таких випадків можливості росіян зменшуються.

«Російські наміри заздалегідь приречені на провал»

– Чи слід нам остерігатися якоїсь великої авіаційної операції РФ? Як би вона гіпотетично могла б виглядати?

– Давайте це візуалізуємо на прикладі уявного наступу на Росію. Така операція проводиться у три етапи: спочатку робиться обстріл по протиповітряній обороні противника далекобійними ракетами зі стратегічної авіації чи з наземних пунктів. Потім, під час другого етапу, відбувається захід 2 – 3 ескадрилей, з урахуванням російської території, яку потрібно демілітаризувати. Дальше – зачистка залишку ППО. І третій етап – це вже безпосереднє знищення центрів прийняття рішення. Щодо такого ж наступу на Україну, то тут ворогу таке не вдається. Ефективність наших ППО проти ракет складає 74%, проти Shahed 90%. Це є основним підтвердженням того, що російські наміри вже заздалегідь приречені на провал.

– Останніми днями у різних регіонах Росії часто щось вибухає. За вашою оцінкою, наскільки їхня ППО є вразливою, або навпаки – міцною?

– Спочатку поясню, де це російське ППО розташоване. Більшість його об’єктів з початком повномасштабного вторгнення перебазовано до кордонів з Україною або облаштоване на окупованій ними території. Також дещо розмістили на дахах російських владних будинків. Саме тому бачимо, як українські БпЛА кружляють навколо Пітера і підривають нафтобазу у Сочі. Вже 47 російських засобів ППО знищені ЗСУ. Є підтвердження знищення російських новітніх «Панцир С4». Це гарний приклад того, як воно у них працює.

Російське ППО на дахівці міноборони РФ. Фото: BBC

«Не менш важливий напрямок високотехнологічної війни»

– Ми спостерігаємо, як росіяни й далі застосовують іранські Shahed, але у них є й безпілотники власного виробництва на зразок «Орлана», «Оріона», «Форпосту» та інших. У нас також є безпілотники, як нашого, так і західного виробництва. Який відсоток у цій війні займає війна безпілотників?

– Я би не відокремлював БпЛА для вирахування відсотків. Це – окремий інструмент, який успішно використовується у межах наших можливостей. Говорячи про безпілотники часто забуваємо про не менш важливий напрямок високотехнологічної війни – РЕБ. Це радіоелектронна боротьба, антидронові рушниці, станції пригнічення каналів зв’язку, які доволі успішно розвиваються та застосовуються, завдяки нашим українським розробникам.

Українські розробки БпЛА. Фото: Мілітарний

Записала Наталка Сохан

оренда квартири Львів

Новини