СБУ попереджає про можливі провокації на Великдень

Фото:.mukachevo.net

Правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними  під час Великодніх свят. У зв’язку з цим їм рекомендують утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

«Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні. Таким чином російські ЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії РФ. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників «націоналістичних об’єднань».  Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період», – йдеться у зверненні.

Там наголошують, що Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно, проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня  про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів.

Напередодні низка пропагандистських ЗМІ РФ поширили публікацію про те, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових РФ». Таким чином, вони сфабрикувавши собі ніби «інформаційне алібі».

оренда квартири Львів

Новини