Сподіваюсь до зими Херсон зітхне з полегшенням, – депутат Роман Филипів


Все частіше наші війська відбивають штурми армії РФ. Наступальні дії ворога на фронті сповільнюються. Страх і західна зброя змушує російські війська гальмувати. Так вважає депутат Львівської обласної ради, а нині військовослужбовець 125-ої бригади тероборони ЗСУ Роман Филипів.

Про це він розповів в ефірі  «Першого Західного» .

«На великій ділянці фронту, а це понад 1,5 тисячі кілометрів, важко проводити атаки. Друга причина – це озброєння: славнозвісні HIMARS. Це надзвичайно важливо, бо підриває наступальний настрій військ РФ. Їм потрібно змінювати логістику. Якщо в них були склади близько до лінії фронту, вони могли швидко підвозити боєприпаси до батарей і дивізіонів, то зараз це все ускладнюється, це все час», – говорить депутат.

Ще одна причина, яка сповільнює наступ росіян, це очікування контрнаступу української армії. Це змушує російські війська маневрувати, тому вони готуються до затяжної оборони.

«Ми повинні розуміти, що наступ і контрнаступ – це складні види бою, що залежать і від кількісного складу і озброєння. І в цьому контексті ми повинні говорити про потребу не тільки артилерії, але й броньованих машин, танків, яких ще є замало. Також контрнаступ залежить від погодніх умов. Тобто, підведення цієї ситуації до жовтня, листопаду, снігу ускладнить  контратакуючі дії. Але дуже хочеться вірити, що Херсонщина зможе видихнути спокійніше до зими. Принаймні, в частині правого берега», – говорить Роман Филипів.

Ще він наголошує на втомі військових на фронті. За його словами, найближчим часом їм потрібна буде ротація.

«Тому постійно йде робота центрами комплектації для того, щоб набирати військовослужбовців, які мали би поновити тих військових, які підуть на ротацію», – говорить депутат.

За його словами, деякий резерв є в 125-ій бригаді тероборони. І хоча 4 підрозділи бригади вже виконують завдання в районі бойових дій, є підрозділи, які залишаються у Львові. Вони теж готові вирушити на фронт для виконання бойових дій.

оренда квартири Львів

Новини