Стратегічний зашморг навколо ворога на півдні вже затягнутий, – Петро Черник

Фото: ЗСУ

Стратегічна ініціатива зараз у руках українців. І ознакою цього є не контрнаступальні дії на півдні, а величезне необережне «тютюнопаління» на Кримському півострові.

Так вважає військовий експерт Петро Черник. Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

Він переконаний, що саме події в Криму є показником того, що велика стратегічна перспектива лягає на нашу користь.

«Але до стратегічного перелому, або звільнення наших територій – ще дуже далеко. Я не маю стратегічного оптимізму, що ми повністю виб’ємо противника із наших територій. Вважаю, що десь на пізню осінь складуться суто природні обставини, коли противник не зможе рухатись вперед. Але це стосується і нас. І тоді почнеться явище, яке називається артилерійські дуелі», – говорить Петро Черник.

Далі, за його прогнозами буде оперативна пауза, і вже навесні, коли висохне грунт, почнеться повторна російсько-українська війна, яка остаточно закінчить з російськими імперіалізмом.

Що ж до Криму, то військовий експерт позитивно оцінює заяви української влади про евакуацію кримчан на момент активних дій з деокупації. Він називає це «правильним кроком  психологічного тиску на ворога і його населення». Хоча не виключає реального повернення Криму, але воєнним шляхом.

«Ми, українці, маємо досвід повернення Криму воєнним шляхом. У 1918 році відомий полководець  армії УНР Петро Болбочан здійснив просто унікальну воєнну операцію на кримському напрямку, не без допомоги Австро-Угорщини. На жаль, вона не досягнула свого повного логічного завершення. Але такий досвід у нас є. Готуватись треба. Але давайте не будемо випереджати обставини», – вважає Петро Черник.

оренда квартири Львів

Новини