Треба працювати над тим, щоб Папу запросити до України, – Ганна Гопко


З Ватиканом треба і далі працювати для того, щоб уникнути лицемірства Святого Престолу. Так вважає екснардепка, представниця Мережі захисту національних інтересів «А Н Т С» Ганна Гопко. Про це вона розповіла в ефірі «Першого Західного».

«З Ватиканом треба і далі працювати для того, щоб уникнути оцього служіння і Богу і мамоні одночасно. Папа Франциск зараз замість того, щоб їхати в Київ, допомагає путінському режиму втриматись. В ситуації російської агресії не може бути двозначних заяв. Тому мені зараз дуже хотілося б, щоб голос української громади через Блаженнішого Святослава донесли до Папи, якщо треба, окремим візитом. Це треба проробляти», – вважає екснардепка.

Вона говорить, що поведінка проросійського лобі у Ватикані завжди відрізнялось від  того, як діє українська дипломатія. В Україні 10 років незмінно була одна посол, а важливо було здійснювати різні заходи, вважає Ганна Гопко.

«Раніше ми адвокатували, щоб Джо Байден приїхав в Україні разом Папою Франциском. І нам треба було пропрацьовувати це ще, коли Держсекретар Ватикану приїжджав в Київ, Дніпро. Тоді треба було тиснути. Але в нас довгий час не призначали посла у Ватикані», – говорить Ганна Гопко.

Тому, на її думку, зараз треба працювати над тим, щоб після цих помилок, які зробив Папа, він змінив думку.

«Бо Ватикан запам’ятають як того, хто не став на бік добра. Не проголосив свою чітку позицію. В Біблії написано: не можна служити і Богу і мамоні одночасно. Тому було б добре, якби Байден приїхав в Україну, привіз з собою F-16 і Папу з собою. І Папа став в Софії Київській з Біблією і ми всі покаялись, і попросили в Господа благословення», – розповідає громадська активістка.

оренда квартири Львів

Новини