У Львові відкрили виставку знищеної військової техніки окупантів

Фото: ЛОДА

На площі Ринок у Львові відкрилась виставка військових трофеїв з назвою «Вистоїмо, переможемо!». Серед представленої експозиції: російської танки, артилерійські установки та самохідний зенітно-ракетний комплекс – повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

 «Ідея цієї виставки полягає в тому, щоб засвідчити воєнні злочини росії проти України та її мирного населення. Це техніка, з якою окупант наважився прийти на чужу землю. Проти нашої країни застосували майже усі види зброї: гармати, артилерію, ракетні системи залпового вогню. І навіть попри це ворогу не вдалося зламати наш опір. Переконаний, що згодом аналогічна виставка відбудеться на площі біля Міжнародного кримінального суду в Гаазі, коли судитимуть російських злочинців», – заявив на відкритті Держсекретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко.

Серед представленого російського металобрухту – танк Т-72, самохідний зенітно-ракетний комплекс «Бук» та самохідну артилерійську установку 2С1 «Гвоздіка». Саме її російські окупанти залишили на полі бою на півночі від Бучі – після ураження українськими артилеристами.

Також можна побачити протитанковий ракетний комплекс «Штурм», який Збройні Сили України знищили на початку вторгнення поблизу Чернігівщини. В експозиції – 49-тонна самохідна артилерійська установка 2С19 «Мста – С», радіус дії якої сягає 500 км. Її наші бійці затримали та знешкодили біля Києва.

 «Такі виставки дуже символічні. Гуляючи центром Львова, жителі міста, області, а також усі, хто знайшов тут тимчасовий прихисток, згадуватимуть, яких зусиль докладають наші захисники та захисниці, виборюючи нашу з вами свободу. Війна триває. День за днем наші мужні бійці доводять, що немає жодної непереможної армії світу, а є правда, яка сьогодні на боці України. Перемога за нами!», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Організаторами виставки є Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство оборони України, Львівська обласна військова адміністрація, Львівська міська рада, Державна митна служба України та Media Center Ukraine.

оренда квартири Львів

Новини