В «Укрзалізниці» підтвердили ракетний удар по ДВРЗ, але танків там немає

Фото ілюстративне: Громадське радіо

В «Укрзалізниці» підтвердили, що окупанти в неділю вдарили чотирма ракетами по Дарницькому вагоноремонтному заводу (ДВРЗ), але жодних «танків», про які говорить російська пропаганда, там немає.

Про це в Телеграм зазначив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Сьогодні зранку російські війська вчергове обстріляли залізничну інфраструктуру. 4 ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, що знаходиться на лівому березі Києва.

В принципі, для нас це вже стандартний початок дня. Вони б’ють по залізниці щодня, ми оперативно ремонтуємось і їдемо далі.

Серед залізничників був один поранений, йому надали медичну допомогу. І оперативно приступили до ліквідації наслідків удару.»

Камишін зазначив, що в «Укрзалізниці» не робили ніяких публічних заяв про обстріли, тому що в цьому випадку рух пасажирських поїздів не затримувався.

Та не промовчало російське міноборони. Вони вчергове збрехали, що ціль удару – «поставленные восточноевропейскими странами танки Т-72 и другая бронетехника, размещенные в корпусах вагоноремонтного предприятия».

Голова правління «Укрзалізниці» офіційно заявив – на території ДВРЗ немає військової техніки. Цей завод ремонтував піввагони та зерновози, які ми використовуємо для вивозу експортної продукції.

«Я офіційно запрошую всіх журналістів – і українських і іноземних сьогодні на ДВРЗ. Ми підтвердимо, що росія вчергове збрехала. І що їх справжня ціль – економіка України та мирне населення. Вони хочуть перекрити нам можливість експортувати українську продукцію на захід.»

оренда квартири Львів

Новини