Війна розставила в наших ефірах все на свої місця, – Ольга Цап


77 день ТРК «Перший Західний» мовить в прямому ефірі. Російське вторгнення вплинуло і на роботу телерадіокомпанії. Зокрема, змінився формат роботи. Якщо до того всі проєкти просто записувалися в онлайн-режимі, то нині ведучі працюють в прямому ефірі.

Про це розповіла директорка ТРК «Перший Західний» Ольга Цап.

Вона пригадала, як все починалось 24 лютого.

«В 9-ій ранку ми вже вийшли у прямий ефір, і так мовили перших два тижні. Щогодини ми мали прямі ефіри новин. Декілька діб ми тут просто ночували», – пригадує директорка.  

На її думку, те, що канал почав мовити зі своїм інформаційним марафоном, було виправдано.

«Так треба було. Є єдиний марафон зроблений для всієї  України, де ми можемо черпати інформацію з інших областей. Але ми маємо свою глядацьку  і слухацьку аудиторію. І вважаю, що ми задовольняли потреби аудиторії Львівщини. Особливо, коли відбувались бомбардування,  львів’яни хотіли знати: а де ж, чи є жертви? І ще… Прямий ефір дає нам оперативність. Війна в наших ефірах розставила все на свої місця», – переконана Ольга Цап.

Після війни, на думку керівниці, прямі ефіри залишаться, як основне мовлення і будуть відновлені деякі проєкти. Зокрема, точно відомо, що повернеться програма «Громада». Також відновлять, як прийде на це відповідний час, «Карооке на всі боки».

Після трьох тижнів війни на каналі також розділили ранковий і вечірній ефір. Вечірній – більш аналітичний, а ранковий дає ресурс для подальшого руху і боротьби. В перший тиждень війни телеканалу вдалось також зробити синхронний переклад мовлення англійською мовою, завдяки чому «Перший Західний» могли бачити і розуміти інші країни.

Ольга Цап також зазначила, що над щоденним 9-годинним прямим ефіром працює велика команда. Ті, хто в кадрі – це лише вершина айсбергу. А над тим, щоб зробити якісний продукт, працює увесь колектив: 120 осіб.

До того ж війна «подарувала» телеканалу і трьох нових працівників, тимчасового переміщених  з Ірпеня та Києва. Це журналістка, редактор і ведучий ранкового ефіру. «Я тішуся, що ми мали змогу і їм допомогти і вони також, з другого боку, підсилили нашу команду. Натомість троє наших працівників сьогодні є на фронті. Це – Віктор Біщук, Василь Яворський і Антон Лакіза, за яких ми молимося», – додала директорка.

Відзначила роботу телеканалу і Нацрада з питань радіомовлення і телебачення, тому увімкнули «Перший Західний» в цифрове мовлення Т2.


оренда квартири Львів

Новини