Ворог застосовує на Дніпропетровщині заборонені фосфорні та касетні боєприпаси

Фото ілюстративне: Kyiv.media

Ворог застосовує на Дніпропетровщині фосфорні та касетні боєприпаси, заборонені в усьому світі. Б’ють по мирних селах, по об’єктах мирної інфраструктури, житлових будинках та навіть колонах з біженцями.

Про це повідомив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Росіяни продовжують тактику випаленої землі та масованих обстрілів мирних населених пунктів. Цього тижня не було жодного дня без обстрілів і сьогодні також були обстріли по всій лінії зіткнення – були прильоти з «Ураганів» у Широківській громаді. Застосовуються усі види РСЗВ, ствольну артилерію, міномети. Застосовують також варварські засоби – фосфорні та касетні боєприпаси, заборонені в усьому світі. Б’ють по мирних селах, по об’єктах мирної інфраструктури, житлових будинках та навіть колонах з біженцями.»

За словами Вілкула, ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі залишається напруженою, але стабільною та повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Лінія фронту на найнебезпечнішому для південному напрямку проходить у Херсонській області.

ЗСУ проводять успішні операції, які унеможливлюють наміри ворога перейти до наступальних дій. Ворог зазнає серйозних втрат у живій силі та техніці. Зокрема, уночі ЗСУ дали результативний «салют».

оренда квартири Львів

Новини