З Одеси вранці вийшло перше судно з українським зерном

Фото: Anadolu

Перше судно з кукурудзою має вийти з порту Одеси до Лівану сьогодні о 08:30 за Київським часом, повідомили в Туреччині. Як згодом уточнили в Міністерстві інфраструктури України, суховантаж Razoni з українським зерном відплив о 9:15.

Як інформує турецьке агентство Anadolu, відповідну домовленість про відправлення першого судна з українським зерном було досягнуто в результаті переговорів міністра національної оборони Туреччини Хулусі Акара з міністрами та відповідними сторонами, та роботи Спільного координаційного центру у Стамбулі.Суховантаж Razoni під прапором Сьєрра-Леоне, завантажений кукурудзою, вирушить до Лівану, уточнили в Міністерстві.

Слідом за цим першим судном, яке здійснюватиме перевезення в рамках Ініціативи «Безпечне відвантаження зерна та продуктів харчування з українських портів», планується відплиття інших суден у рамках встановлених коридорів та процедур.

Оновлено. У Міністерстві інфраструктури України уточнили, що вихід першого судна з українським продовольством з порту «Одеса» очікується сьогодні о 9:15.

Зазначається, що судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані з 26 тис. тоннами української кукурудзи.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, у портах Одеси ще 16 суден чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення РФ. Паралельно будуть заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією.

«У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції», – зазначив він.

Фото: Мінінфраструктури України

Олександра Кубраков згодом розмістив відео, як з Одеського порту виходить суховантаж Razoni.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі між Туреччиною, РФ, Україною та ООН було підписано ініціативу з розблокування експорту українського продовольства морським шляхом. Уже наступного дня після підписання угоди Росія її порушила, здійснивши обстріл Одеського порту.

оренда квартири Львів

Новини