За 8 місяців «Повернись живим» зібрали понад 4 млрд  грн – Іван Науменко


Унікальна довіра українців до благодійної організації. З 2014 року і до кінця 2021 року фонд «Повернись живим» зібрав трохи більше, ніж 200 млн грн. А за 8 місяців цього року року – понад 4 млрд 300 млн грн.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів директор департаменту стратегічних ініціатив Фонду «Повернись живим» Іван Науменко.

За його словами, після 24 лютого організація сильно виросла. Крім передового офісу в Дніпрі,  центрального – в Києві, з’явились також регіональні відділення. І ще планується відкриття представництва в США.

«Повернись живим – це не просто збір коштів і закупівля товарів для потреб сил оборони. Це організація, яка займається питаннями аналітики і адвокаційних кампаній в сфері оборони, питаннями реабілітації учасників бойових дій. Є інструкторський підрозділ з напрямками: снайпінгу, підготовки артилеристів, мінної безпеки», – говорить представник Фонду.

За його словами, через те, що «Повернись живим» працює з 2014 року – у них є дуже розгалужена мережа контактів в Збройних Силах та інших підрозділах.

«Через те, що ми знаємо велику кількість командирів, ми знаємо реальні потреби військових. І маємо компетенції самі їх коригувати. Військові звертаються до нас з якоюсь потребою, наприклад, радіостанції, і ми починаємо з ними говорити і пропонувати комплексне рішення»,  – говорить Іван Науменко.

Ще одна схема, коли Фонд безпосередньо сам пропонує певні речі військовим. Тобто, працює на випередження потреб, які ще не озвучували.

За словами Науменка, Фонду працювати легше, аніж окремим волонтерам, бо організація  є юридично особою, відтак, закупівлі здійснюють за договорами, в яких прописуються штрафні санкції. Відтак, Фонд не так ризикує, як волонтери, які працюють без таких документів.

Остання найбільша угода Фонду – це придбання 11 броньованих машин LC79 APC-SH Fighter2. Загальна сума угоди склала 2 мільйони 321 тисяча євро.

оренда квартири Львів

Новини