Львівські десантники в одному з боїв спалили 12 танків окупантів

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

В результаті стрілецького бою, відбиваючи масований наступ противника на східному напрямку, військові 80 бригади разом з доданими підрозділами знищили 12 російських танків.

Про це повідомляє 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.

«Надзвичайно результативним, в плані знищення ворожої бронетехніки видалось 7 липня 2022 року, для військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

В результаті стрілецького бою, відбиваючи масований наступ противника на східному напрямку військові 80 бригади разом з доданими підрозділами знищили – УВАГА – 12 російських танків!»

Десантники додають, що враховуючи, що ще 6 липня вони спалили танк загарбників, то виходить, що за два дні боїв, було знищено більше ніж танкову роту.

Бій, що почався саме 7 липня був важкий, потужний, драматичний. Окупанти з самого ранку наче з ланцюга зірвались. Вирішивши погратись у «Курську Дугу-2», рушили на позиції ЗСУ танками, намагаючись вогнем і бронею проламати нашу оборону. Та на будь яку силу знайдеться інша сила.

Десантники, прорахувавши дії ворога зуміли підготуватись до зустрічі з танковою армадою. Їм влаштували «гарячий» прийом, в прямому сенсі – пекельно-гарячий.

Перші два російські танки були знищені на початку наступу, коли вони потрапили в засідку. Наступна група танків була спалена за допомогою РПГ, NLAW, і «Джавеліна». Ще два підбила артилерія.

Але ворог вперто намагався лізти далі, плануючи захопити плацдарм та закріпитись. Щоб не допустити цього 80 бригада у взаємодії з іншими десантно-штурмовими підрозділами ЗСУ та артилерією, продовжувала наносити ворогу вогневе враження.

І така тактична взаємодія дала результат. Протягом цього важкого дня десантники разом з побратимами ліквідували 12 танків, 5 БТР і одну вантажівку окупантів.

Отримавши такі втрати ворог припинив наступ і відступив.

оренда квартири Львів

Новини