На Харківському напрямку ворог хоче зупинити просування ЗСУ до держкордону – Міноборони

Скрін з відео: Міноборони

Найбільша активність російських військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. А на Харківському напрямку підрозділи РФ перегруповуються та намагаються запобігти подальшому просуванню наших військ у напрямку держкордону України.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Агресор продовжує активні бойові дії у Східній операційній зоні, здійснює вогневий вплив уздовж усієї лінії бойового зіткнення та намагається бити углиб нашої оборони. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках», – сказав Мотузяник.

За його словами, на Харківському напрямку підрозділи російської армії перегруповуються та намагаються запобігти подальшому просуванню наших військ у напрямку державного кордону України. З цією метою загарбники не припиняють вогневий вплив артилерією на підрозділи наших військ, аби завдати втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці.

На Донеччині угруповання окупаційних військ у складі окремих підрозділів ведуть активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Попаснянському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках. Мета – встановити контроль над н.п. Рубіжне, захопити Лиман, Сєвєродонецьк та Мар’їнку.

На Лиманському напрямку ворог основні зусилля зосередив на створенні плацдарму в районі Білогорівки та підготовці наступу на місто Лисичанськ.

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники ведуть наступ у напрямку Кудряшівки – Сєвєродонецька.

На Курахівському напрямку ведуть активні бойові дії у напрямку Олександрівка – Мар’їнка.

На Маріупольському напрямку основні зусилля загарбників зосереджені на блокуванні наших підрозділів у районі заводу «Азовсталь».

На Запорізькому напрямку ворог утримує займані позиції та обстрілює підрозділи наших військ по всій лінії зіткнення, у тому числі із застосуванням артилерії великої потужності та РСЗВ.

Мотузяник зазначив, що на цей час зберігається загроза завдання з території білорусі ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої держави.

Також він додав, що ворог намагається наростити військову присутність на о. Зміїний для блокування морських комунікацій України. Противник посилює систему ППО на західному узбережжі Кримського півострова. Зокрема, в районі Чорноморське (мис Тарханкут) розгорнуто зенітну ракетну батарею ЗРК С-300В.

оренда квартири Львів

Новини