Нам розкажуть лише про третину угод на Рамштайні – Петро Черник

Фото: bbc

П’ята зустріч Контактної групи з оборони України (формат Рамштайн) відбудеться 8 вересня на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Цього разу вона буде в офлайн-режимі. Те, що це вже п’ята зустріч за пів року є показником важливості українського питання для світу.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Петро Черник.

Він провів паралелі з Антигітлерівською коаліцією, яка розпочалась 1 січня 1942 року і там було всього 26 країн. І тільки до кінця війни, за його словами, цей список зріс, бо було зрозуміло, хто переможець. В Україні на старті – більше 40 країн.

«Те, що ці зустрічі є такими частими, свідчить про те, що Україна залишається головним об’єктом на радарах світової геополітики. Нас ніхто не залишить сам на сам з ворогом. Я в цьому впевнений на 100%», – зазначає аналітик.

Але він наголошує, що буде відкрита частина зустрічі, яку покажуть громадськості, і буде закрита – те, що нам не розкажуть.

«І десь до тих галасів в Інтернеті, що нам не дають те чи не дають се, а треба це і треба ще оце – я скажу наступне: у серйозних збройових оборудках відкривають не більше 30% інформації. І навіть те, що показали в останньому пакеті  24 серпня, повірте, дуже серйозне. Те, що показали контрбатарейні радари – це підтверджує мою головну тезу  про те, що нас чекають попереду артилерійські дуелі. Тільки під такий тип воєнної логіки і виділяються оці всі ресурси. На жаль, це довга гра», – говорить Петро Черник.

Він наголошує, що треба розуміти, що рішення на пониження статусу Росії прийняте і воно починає реалізовуватись.  В той же час, рішення на розчленування цієї  імперії  зла, за його словами, поки немає.

оренда квартири Львів

Новини