Німеччина надасть 7,4 млн євро для кредитування енергоефективного бізнесу в Україні

Фото: Укрінформ

Малий та сердній бізнес України отримають 7 млн євро позики та 0,4 млн євро технічної допомоги від Німеччини для фінансування енергоефективних інвестицій у підприємства , а також для консультування.

Відповідну угоду про «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств (МСП) України через фінансовий сектор» підписали міністр фінансів України Сергій Марченко, виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва (ФРП) Андрій Гапон та директор регіону Південно-Східна Європа та Туреччина німецького банку розвитку KfW Д-р Клаус Мюллер.

Донор проєкту, уряд Німеччини, надасть 7 млн євро позики через німецький банк розвитку KfW та Фонду розвитку підприємництва, а також 0,4 млн євро технічної допомоги для фінансування та консультування енергоефективних інвестицій в український малий та середній бізнес.

Також на реалізацію проєкту буде надана фінансова допомога від Європейського Союзу у розмірі 5 млн євро в межах ініціативи EU4Business для страхування валютних ризиків Фонду розвитку підприємництва, аби українські підприємці змогли отримувати доступні та довгострокові кредити в гривні.

Надані кошти будуть спрямовані на підвищення рівня доступу малих та середніх підприємств до пільгових кредитних ресурсів для впровадження енергоефективних інвестицій.

«Участь в проєкті дозволить підприємцям мінімізувати витрати на виробництво своєї продукції, зробивши її більш дружньою до навколишнього середовища», – зазначив виконавчий директор ФРП Андрій Гапон під час церемонії підписання кредитної угоди.

Кредит залучається урядом України на 30 років з 10-річним пільговим періодом за ставкою 2 % річних.

Проєкт «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор» є продовженням проєкту «Підтримка малих і середніх підприємств», під час реалізації якого надано понад 1 млрд грн.

оренда квартири Львів

Новини