Податки, акцизи і перевірки можуть повернути, – депутатка Галина Васильченко

Фото: sls-group

Не тільки безмитне ввезення автомобілів збираються скасувати. В Верховній Раді хочуть  повернути деякі податки для для ФОПів 1-ої, 2-гої, 3-тьої груп. Такий законопроєкт мали розглядати в парламенті, але відклали.

Про це народна депутатка Галина Васильченко розповіла в ефірі «Першого Західного».

За її словами, законопроєкт затверджений погоджувальною радою. В першочерговому варіанті він був в порядку денному, але в остаточному вже не було. На її думку, він з’явиться знову в порядку денному на одному з наступних засідань. Але фракція «Голос» за нього голосувати не буде.

«В цьому законопроекті є багато суперечливих норм, з якими ми не погоджуємося. Наприклад, там є норма про те, що треба повернути перевірки. Я не погоджуюсь з тим, що під час війни бізнесу і так є важко. І в таких умовах працювати і ще терпіти податкові перевірки, які завжди займають багато часу, є бюрократичними, тому ми планували утриматись», – говорить депутатка. За її словами, також в парламенті ведеться мова і про повернення акцизів на пальне, однак, такого законопроекту поки не зареєстровано.

Водночас депутатка погоджується, що треба шукати «золоту середину»: з одного боку наповнювати державний бюджет, а з іншого – давати працювати підприємцям.

«Тут важливою є фінансова підтримка міжнародних організацій, аби ми могли отримувати додаткові кошти для того, щоб могти передбачати пільги для бізнесу. Другий інструмент – це релокація підприємств. Важливо, щоб держава забезпечувала супровід. Але з іншого боку, на західних територіях часто бракує потужностей. Тому державі, громадам і приватному бізнесу треба розвивати інвестиційні парки, щоб підприємства мали куди переїжджати», – вважає Галина Васильченко.  

оренда квартири Львів

Новини