Публічні службовці незаконно вивезли з України 5 млн доларів – НАЗК

Фото: НАЗК

Нацагентство з питань запобігання корупці (НАЗК) виявило факти вивезення через кордон публічними службовцями незаконно отриманої готівки на суму майже 5 млн дол

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що НАЗК проводить моніторинг щодо можливого вивезення публічними службовцями та членами їхніх сімей незаконно отриманої готівки під час перетину державного кордону.

І за його результатами, виявлено факти переміщення через державний кордон майже 5 млн доларів та 100 тис. євро посадовцями та членами їх сімей, які не мали законних джерел одержання цих активів. Відповідні матеріали було передано до правоохоронних органів.

У результаті вивчення матеріалів, органи досудового розслідування розпочали три кримінальні провадження за статтями 368-5 (незаконне збагачення) та 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У НАЗК пояснили, що отримують інформацію про великі суми готівки, які виявляються на кордоні. Далі Агентство перевіряє, чи власники коштів є посадовцями та членами їхніх родин.

Якщо підтверджується факт, що саме посадовець намагається вивезти незаконно отриману готівку, то НАЗК розпочинає моніторинг способу життя. Його мета – встановити, чи відповідає рівень життя публічного службовця наявним у нього та членів сім’ї майну й одержаним ним доходам згідно з декларацією.

оренда квартири Львів

Новини