Тривалість війни буде залежати від того, чи отримає Україна ППО, ПРО і ракети – заступниця Міноборони

Фото: АрміяInform

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр переконана, що завершення війни стане ближчим, якщо західні партнери нададуть Україні в значних обсягах засоби протиповітряної та протиракетної оборони, а також ракети.

Про це вона заявила в ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє Українська правда.

«Тривалість війни буде залежати від інтенсивності та якості військової допомоги. Зі свого боку Збройні сили України роблять все можливе і неможливе, щоб це було якнайшвидше.

Основне, що потрібно сьогодні нашим захисникам – системи ППО, ПРО, ракети, протитанкові засоби».

Заступниця міністра додала, що Україна наполегливо проводить перемовини щодо отримання необхідних систем та типів озброєння.

Перелік необхідного типу зброї є цілком таємним і передається представниками України винятково до урядів західних партнерів.

У третьому пакеті збройної допомоги від США до України надійдуть 72 гаубиці калібру 155 мм, більше 121 БПЛА, розброленого для потреб ЗСУ. У другому пакеті США включили понад 200 БТР, 11 гелікоптерів, 18 гаубиць та 300 бойових дронів, з-поміж іншого спорядження та озброєння.

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд запевнила, що США розпочали постачання реактивних систем залпового вогню до України.

22 квітня французький президент Емманюель Макрон заявив, що Франція надасть Україні самохідні артилерійські установки «Цезар», а також протитанкові ракети. Водночас Німеччина надалі цурається надати важке озброєння Україні.

Джерела російських журналістів у Кремлі твердять, що російська верхівка не знає, як завершити війну в Україні так, аби не нашкодити рейтингам Путіна.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон 22 квітня заявив, що бомбардування українських міст Росією можуть тривати до кінця 2023 року.

оренда квартири Львів

Новини