Зеленський чекає на візити в Україну Джо Байдена та  Еммануеля Макрона

Фото: fbc.ua

Президент Володимир Зеленський чекає на візит президента США Джо Байдена, імовірно до Києва. Також він запросив в Україну президента Франції Еммануеля Макрона, щоб той на власні очі побачив звірства російських військових і зрозумів, що це не просто війна, а геноцид українського народу.

Про це він повідомив у інтерв’ю телепрограмі State of the Union, що виходить на каналі CNN.

 «Чи хочете ви, щоби президент Байден приїхав сюди?» – запитав ведучий Джейк Таппер, перебуваючи разом із Зеленським в одному з приміщень Офісу президента на вулиці Банковій, у Києві.

«Так», – відразу відповів президент.

«А є якісь плани щодо його приїзду?», – уточнив ведучий.

«Думаю, він приїде. Я думаю, він приїде, – повторив Зеленський, – Це звичайно його рішення, і це залежатиме від безпекової ситуації. Але я вважаю, що оскільки він є президентом США, то він повинен приїхати. Щоби побачити».

Президент Володимир Зеленський також повідомив Джейку Тапперу, що запросив в Україну президента Франції Еммануеля Макрона, щоб той на власні очі побачив звірства російських військових і зрозумів, що це не просто війна, а геноцид українського народу.

«Я думаю, що він хоче зробити якісь кроки для того, щоб Росія вийшла на діалог.

Я просто сказав йому, що хочу, щоб він зрозумів, що це не війна, а щось інше, як геноцид. Я запросив його приїхати, коли у нього буде можливість. Він прийде і побачить, і я впевнений, що він зрозуміє».

Макрон в інтерв’ю телеканалу France 2 відмовився назвати дії Росії в Україні геноцидом, як це зробив президент США Джо Байден.

Макрон виправдав своє рішення не використовувати слово «геноцид» стосовно дій РФ, стверджуючи, що «словесна ескалація» не «допоможе Україні».

В МЗС заявили, що небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує.

Як відомо, останнім часом Київ відвідала низка світових лідерів, включаючи президенту Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, яка заявила після візиту: ми побачили обличчя путінської армії.

Нещодавно Джо Байден визнав, що готує візит до України, але джерела уточнили, що йдеться про візит когось з представників його команди..

Між тим, минулого тижня вперше з початку війни офіційні особи США приїхали в Україну, відвідали Бучу та Бородянку.

Європейська правда

оренда квартири Львів

Новини