Зеленський та Путін можуть зустрітися найближчими днями. Оновлено

Фото архівне: ОП

Зустріч президентів України Володимира Зеленського та країни-агресора Володимира Путіна може відбутися найближчими днями.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, якого цитує пресслужба міністерства оборони Туреччини, повідомляє Українська правда.

«Президент Ердоган неодноразово зустрічався з паном Путіним та паном Зеленським. На цих зустрічах президент намагається якнайшвидше домогтися припинення вогню і сісти за стіл переговорів.

Ми сподіваємося, попри деякі труднощі, найближчими днями, можливо, вдасться зійтися двом лідерам (України та Росії)».

Разом з тим, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що станом на 27 квітня час та контекст можливої ​​зустрічі президентів України та Росії не визначені.

«Безумовно, Туреччина, розуміючи, які руйнівні наслідки для чорноморського регіону має війна, розв’язана РФ, намагається прискорити вирішення конфлікту. Тим не менш, час зустрічі президентів двох країн та контекст зустрічі поки що не визначені».

Він додав, що зараз з одного боку, ОП спостерігає певну інтенсифікацію бойових зіткнень на сході країни та спроби остаточно знищити Маріуполь. А з іншого – продовжуються консультації на рівні робочих підгруп, які готують позиції сторін у юридичному плані.

Подоляк пообіцяв – щойно «з’явиться конкретика», про це повідомлять.

Нагадаємо, 2 квітня очільник переговорної групи з росіянами Давид Арахамія висловив думку, що особисті перемовини лідерів України й Росії можливі найближчим часом у Стамбулі чи Анкарі в Туреччині.

Зеленський 4 квітня заявив, що чим довше Росія затягуватиме з зустріччю президентів України та РФ, тим гірше для неї самої.

31 березня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір провести зустріч президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна найближчим часом.

10 березня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що президент Росії Володимир Путін не проти прямих переговорів із президентом України Володимиром Зеленським. 11 березня це підтвердили у Кремлі.

оренда квартири Львів

Новини