Зеленський в Одесі: Україна розпочала завантаження зерна на експорт

Фото: ОПУ

В Морському торговельному порту «Чорноморськ» розпочалося завантаженням українського зерна на судно-зерновоз для подальшого експорту.

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Перший корабель завантажується з початку війни. Це турецьке судно. Це свідчить про те, що порт почав працювати», – сказав президент України Володимир Зеленський під час своєї робочої поїздки до Одеської області.

За словами президента, експорт збіжжя почнеться з відправлення кількох кораблів, які були завантажені, але не змогли вирушити в рейс через початок війни.

Як зазначив Володимир Зеленський, Україна чекає від партнерів – представників Організації Об’єднаних Націй і Туреччини – на відповідні сигнали щодо початку транспортування зерна. Як повідомив Глава держави, експорт може розпочатися найближчими днями.

«Наша сторона повністю готова. Всі сигнали ми передали партнерам – ООН і Туреччині, і наші військові гарантують безпекову ситуацію. Міністр інфраструктури перебуває на прямому зв’язку з турецькою стороною та ООН, чекаємо від них сигналу, що можна починати», – розповів Президент.

Володимир Зеленський переконаний, що розблокування експорту українського зерна дасть змогу уникнути дефіциту продуктів, а також голоду та політичного хаосу в країнах, які потребують харчової продукції.

«Для нас важливо, щоб Україна залишалася гарантом світової продовольчої безпеки», – наголосив він.

Разом з Главою держави з процесом завантаження зерна ознайомилися представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, зокрема посли: США Бріджит Брінк, Великої Британії Мелінда Сіммонс, Італії П’єр Франческо Дзадзо, Канади Лариса Ґаладза, Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен, заступник глави представництва ЄС Ремі Дюфло, координатор системи ООН Оснат Лубрані.

оренда квартири Львів

Новини