2000 ветеранів та родин загиблих героїв можуть отримати цього року житло – Мінветеранів

Фото: interfax

5,5 мільярдів гривень цього року закладено в Держбюджеті  для субвенції на закупівлю житла ветеранам війни та родинам загиблих воїнів. Це більше, ніж у попередні роки. Відтак, планується забезпечити житлом більше 2000 воїнів.

Про це в ефірі  «Першого Західного» розповів директор Департаменту соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Руслан Приходько.

За його словами, минулого тижня уряд затвердив зміни до порядку надання таких субвенцій. Зараз чиновники опрацьовують подану областями потребу.

«Потреба формується із районів і міст: збирається і узагальнюється інформація на рівні областей, передається нам. Відповідно, ми цю потребу опрацьовуємо, перевіряємо і за принципом пропорційності розподіляємо між областями. Коли ми сформували розподіл – Верховна Рада його затверджує. Ми опускаємо гроші на область, ті – на установи нижчого рівня і потім вони потрапляють на спецрахунки безпосередньо бенефеціарів», – пояснив Руслан Приходько.

Він зазначив, що ветерани чи члени загиблих воїнів самі обирають житло, на купівлю якого держава скерує компенсацію.

На таку державну субвенцію можуть претендувати особи з інвалідністю внаслідок війн І і ІІ групи, члени родин загиблих захисників України, «Небесної сотні, «афганці» з інвалідністю, учасники бойових дій-вимушені переселенці.

З 2014 році ці  категорії громадян ставали на квартирний облік. І зараз ця черга складає 5700 осіб. Отримувати житлові компенсації особи будуть відповідно до дати взяття на облік.

оренда квартири Львів

Новини