70−80 тисяч осіб – так Пентагон оцінює втрати Росії у війні

Фото: ЗСУ

Росія з початку повномасштабної війни проти України втратила від 70 до 80 тисяч військових убитими та пораненими.  Про це заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кал під час брифінгу в понеділок, 8 серпня, повідомляє CNN.

«Я думаю, можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, менш ніж за шість місяців втратили 70 чи 80 тисяч людей. Ця цифра враховує кількість убитих і поранених у бою, вона може бути трохи нижчою, трохи вищою, але, я думаю, це приблизне значення», – сказав він.

Він зазначив, що кількість втрат серед російських окупантів є значною, враховуючи, що Росія «не досягла жодної з цілей Володимира Путіна» з початку повномасштабного вторгнення в Україну наприкінці лютого. Колін Кал додав, що моральний дух українців та їхня воля до боротьби набагато вищі, тоді як у росіян із цим серйозні проблеми, що дає українцям перевагу.

За даними Генштабу Збройних Сил України, загальні втрати російських військ в Україні станом на понеділок становлять близько 42 340 військовослужбовців.

оренда квартири Львів

Новини