Бої починались з подвір’я мого брата, – Соломія Чубай

Фото: Youtube

Війну близько відчула і родина львівської співачки і музикантки Соломії Чубай. Будинок її брата, музиканта Тараса Чубая, спалили окупанти, собаку вбили, а сам він вивозив родину з під Гостомеля вже під обстрілами. Про переживання родини в ефірі «Першого Західного» розповіла Соломія Чубай.

«Бої починались з подвір’я брата. У нього за студією є озеро, а далі – вже сідав літак «Мрія». Що ми пережили з мамою в цей час – неможливо передати. З братом, практично, не було зв’язку і з дітьми, які в той час були в таборі в Бучі. Все що ми чули, коли дзвонили до племінників – це обстріли. Племінникам по 12, 14 і 15 років. Бабуся з дідусем забрали їх з Бучі в Гостомель. Відповідно, ця перша доба була дуже важка, брат не міг до них добратись. І на другий чи третій день він їх вивіз вже під обстрілами і за ними підірвали Ірпінський міст», – згадує співачка.

 За її словами, родина Тараса Чубая переїхала у Львів без нічого, бо дім спалили. Вже потім племінниці дізнались, що деяких їхніх однокласниць вбили. Це було ще однією травмою для дітей.

«Тяжко на це все було дивитись, бо Буча-Ірпінь-Гостомель – це був такий «райський куточок». У них було дуже красиво. Зараз це все чорна випалена земля», – розповідає Соломія Чубай.

А ще співачка розповіла про труднощі, з якими під час війни стикаються батьки дітей з аутизмом, оскільки виховує сина з таким синдромом.

«В нього найбільший стрес і шок стався, коли третій раз прилетіло до Львова і це було близько коло нас. Я зрозуміла, що я маю його вивозити. Але він дуже сильно розплакався і сказав: «Як я покину свій дім, своє ліжко, моїх котів, моє звичне життя? В мене школа з понеділка». Тобто, для них це, як для нас, тільки емоції помножені в кілька разів», – говорить Соломія Чубай. Вона каже, що співчуває батькам особливих дітей. Бо, якщо звичайним людям важко, то людям з аутизмом в сто разів важче.  

Попри переживання, співачка разом з гуртом «Джалапіта» змогли записати пісню «Інший» на слова Юрка Іздрика. «Ці слова про те, що кожна людина хотіла б, щоб біля неї був хтось сильніший, хто потримав би за руку і сказав: «Все буде добре. Ця війна швидко закінчиться», – сказала співачка.

оренда квартири Львів

Новини