До Дня Незалежності росіяни можуть готувати ракетне цунамі, – Петро Черник

Фото ілюстративне: Dniprograd.org

Затишшя від прильотів ракет на Львівщині – ситуативне і тимчасове. Росіянам бракує високоточних ракет. «Кинжали», «Калібри», «Іскандери» стали дефіцитом, тому обстрілів мирних міст поменшало.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Петро Черник.

«Високоточні ракети стали дефіцитом. А старі ракетні запаси: Х-22 чи П-800 «Онікс», з дальністю стрільби до 800 км знаходяться далеко за Уралом. Все, що вони мали в ближній зоні – вони вистріляли. Тепер це все треба підвозити 5-7 тисяч км, обслуговувати і готувати до подальших пусків. Тобто, час між пусками буде збільшуватись. Але він точно не відміниться», – переконаний Петро Черник.

Він каже, що ракети середнього радіусу дії, як Х-31, Х-59 росіяни вже поставили на конвеєр. Там не потрібно якоїсь особливо якісної чіпованої продукції, тому прильоти ракет і далі триватимуть.

Посилитись обстріли по всій в Україні можуть до Дня Незалежності. Росіяни можуть привітати українців ракетним цунамі – не виключає військовий експерт. Він навіть припускає, що це можуть бути великі удари важких ракет.

«Наша Незалежність для них як більмо на оці. Вони її не можуть прийняти.  І на цей час вони можуть пробувати найстрашніше – ракетні удари важких ракет. Вони ще в них є. При чому, вони можуть бути масові», – вважає аналітик.

Він також наголошує, що захистити від ракет на 100% не може жодна протиповітряна оборона.

«Навіть найкращі системи ППО, які рано чи пізно нададуть наші західні партнери, на 100% небо не закривають. Поки ворог не сколапсував, ми мусимо вчитись жити в системі мілітарної загрози», – наголошує військовий експерт.

оренда квартири Львів

Новини