ISW: РФ зосередиться на захопленні Бахмута та готує наступ у напрямку Харкова. Мапи боїв

Фото: ЗСУ

Росіяни можуть зменшити намагання взяти Сіверськ і зосередитись на Бахмуті, однак  малоймовірно, що вони його зможуть захопити.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW), пише Українська правда.

Зазначається, що російські сили щосили намагалися досягти конкретних успіхів навколо Сіверська, хоча вони не робили підтверджених дій у напрямку міста з моменту захоплення адмінкордону Луганської області на початку липня. Російське командування, швидше за все, спробує зберегти темп наступу на Бахмут, можливо, за рахунок тиску на Сіверск.

Російські війська провели обмежені наземні атаки на північний захід від Слов’янська, а також на північний схід та південний захід від Бахмута.

Також зазначається, що росіяни можуть активізувати наступальні операції навколо Авдіївки та створювати умови для відновлення наступальних операцій у напрямку Харкова.

Російські сили також зробили спробу обмеженого наземного наступу на південній осі, але, ймовірно, зазнали територіальних втрат у Херсонській області. Вони намагаються зберегти свої наземні шляхи через Дніпро, що з’єднують Херсон з тиловими районами у східній частині Херсонської області.

Нагадаємо, на думку аналітиків ISW, росіяни, імовірно, можуть провести лише дві значні наступальні операції в Україні – на Сіверськ та на Бахмут.

оренда квартири Львів

Новини